06 september 2013

Het onmogelijke is mogelijk gebleken

Vrouwen in Afghanistan: unieke verhalen, unieke projecten Is this email not displaying correctly?
View it in your browser.
Steun ons »
Lees meer op www.mothersforpeace.be en volg ons op  Mothers for Peace
 


AFGHANISTAN EN ZIJN MOEDIGE, STERKE VROUWEN



F
Gered door anticonceptie
 
Mina heeft 9 kinderen, plus drie die meteen na de geboorte gestorven zijn. Haar man wou van geen ophouden weten: "Het enige waar vrouwen goed voor zijn, is kinderen krijgen", beweerde hij. ‘Bovendien’, zei hij haar, "wat jij denkt, is van geen enkel belang".
Mina haar gezondheid ging echter zienderogen achteruit door volledige uitputting. Gelukkig kon dokter Sima van Moeders voor Vrede met veel diplomatie met haar man praten. Ze slaagde erin hem te overtuigen. Nu krijgt Mina anticonceptie!
 





Khatera wordt lerares
 
Khatera is een 16- jarig meisje dat afstudeerde aan één van onze Engelse klassen in Chakardara. Ze was zo graag journaliste geworden om internationaal aandacht te vragen voor de situatie van de vrouwen in haar land. Maar daarvoor moest ze naar Kaboel en verplaatsingen zijn voor meisjes nog altijd heel moeilijk.  Thuis heeft ze nog zes zussen en vier broers. Haar vader zit zonder werk. Gelukkig vroeg de directeur van de school waar ze onze lessen volgde of ze daar aan jongere kinderen Engels wilde geven. Lees meer.





Help, een kind te koop!


Samira werd voor de tweede keer uitgehuwelijkt. Haar nieuwe man en zijn schoonfamilie kunnen haar en haar zoon  niet verdragen, en ze worden beiden op verschrikkelijke manieren mishandeld. Verschillende keren dreef dit haar tot een zelfmoordpoging. Ze weet zich geen raad.’ “Zou misschien iemand men eerste zoontje kunnen kopen, zodat hij een beter leven heeft?” vraagt ze aan dokter Sweeta. “Kopen?” vraagt dokter Sweeta; “Neen, neen niet voor geld, alleen moet hij daar weg! Lees het volledige verhaal






VROUWENRECHTEN IN AFGHANISTAN ANNO 2013

Razia Arefi, General Manager Mothers for Peace in MO-Magazine: "Mannen gebruiken de islam om te doen wat ze zelf willen"
 
‘Mannen gebruiken de islam om te doen wat ze zelf willen. Nochtans zegt de islam dat vrouwen evenveel recht hebben op onderwijs en respect als mannen, en dat een man de toestemming moet vragen aan zijn eerste vrouw eer hij een tweede echtgenote kan nemen. Maar het is heel moeilijk om tegen de mollahs in te gaan. Mensen vertrouwen op hun woord en inzicht. Het probleem is dat islam en de Koran uitsluitend door mannen uitgelegd worden. Het is de hoogste tijd dat vrouwen ook dat soort studies doen zodat ze zelf de teksten kunnen lezen en uitleggen.’
"Om het specifiek over vrouwen te hebben: hun toestand is er op de meeste plaatsen in Afghanistan bitter weinig of niet op vooruit gegaan. De boerka's zijn nog altijd alom tegenwoordig in het straatbeeld en hoewel de meisjes nu wel terug naar school mogen is de scholingsgraad bij meisjes (zeker in het middelbaar en buiten de steden) bijvoorbeeld nog altijd laag."


HELP ONS OM ONZE PROJECTEN TE REALISEREN!

Via een eenmalige, maandelijkse of jaarlijkse donatie. KLIK HIER VOOR MEER INFO  of DONEER ONLINE 

'Fonds Vrienden van Moeders voor Vrede' (een KBS rekening)
IBAN: BE10 0000 0000 0404   _        BIC: BPOTBEB1
Verplichte structurele vermelding: 197-0280-00092

DOSSIER DUURZAAMHEID

‘Duurzame ontwikkeling’ is tegenwoordig een hot topic, maar het is niet altijd gemakkelijk om het begrip ook daadwerkelijk toe te passen.  Toch slaagt Moeders voor Vrede er al een aantal jaar in om onze projecten zelfstandig te laten verder  bestaan. 

 

Een voorbeeld hiervan zijn onze landbouw, productie en onderwijsprojecten, die momenteel zonder enige hulp, praktisch noch financieel, verder bestaan.

De landbouwprojecten bestaan uit kippen-, schapen- en bijenprojecten; qua onderwijs geven we alfabetiserings- en Engelse lessen; onze productie-activiteiten bestaat uit pottenbakken en naaien.

Lees meer


MOEDERS VOOR VREDE STEUNT DE VLAAMSE VREDESWEEK

Van 21 september, internationale dag van de vrede, tot 2 oktober, internationale dag voor de geweldloosheid, vindt de 24ste Vlaamse Vredesweek plaats. Tijdens de vredesweek vragen de partners van de Vredesweek en de ondersteunende middenveldorganisaties aandacht voor “diversiteit in de publieke ruimte”.
Surf naar www.vredesweek.be voor meer info!

MEISJES BEHALEN DIPLOMA ENGELS

In Chakardara hebben 40 meisjes hun diploma Engels gekregen. Lerares Parwana heeft hen 14 maanden elke dag 2 uur onderwezen. Dit doen de meisjes op vrijwillige basis, omdat ze beseffen dat Engels heel belangrijk is als ze later een goede job willen. Proficiat!


15 NIEUWE KIPPENBOERINNEN

Deze maand werden 15 arme weduwen uit verre, kleine dorpen, kippenboerin. Nadat ze een document tekenden dat ze zich aan alle regels zullen houden en na een borgsom betaald te hebben, werden alle kippen uitgedeeld. Onze veeartse zal erover waken dat ze niets tekortkomen en gezond blijven. Een mooie veranderingen in het leven van deze vrouwen en hun gemeenschap! 



NEEM EEN KIJKJE OP ONZE HERNIEUWDE WEBSITE  

WWW.MOTHERSFORPEACE.BE








This email was sent to moedersvoorvrede.jennie@blogger.com
why did I get this?    unsubscribe from this list    update subscription preferences
Mothers for Peace · Stadhuis Ieper - Dienst Vrede en Ontwikkeling · Grote Markt 34 · Ieper 8900

Email Marketing Powered by MailChimp